round-coslider_orange_products_en

Πένες με σπαράγγια και καπνιστό σολωμό (σιόμγα)

Υλικά

400 γρ. πένες
200 γρ. σπαράγγια
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 σκελίδες σκόρδο
άνηθο ψιλοκομμένο
200 γρ. καπνιστό σολομό (σιόμγα)
1/3 φλ.  βότκα
400 ml κρέμα γάλακτος
ροζ πιπέρι
50 γρ. βούτυρο

Εκτέλεση

Ξεφλουδίζουμε τα σπαράγγια, τα κόβουμε στη μέση και κρατάμε τις κορυφές τους που είναι πολύ τρυφερές.
Ψιλοκόβουμε τα υπόλοιπα κομμάτια και τα σοτάρουμε σε λίγο βούτυρο με τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο.Προσθέτουμε τον καπνιστό σολομό και σβήνουμε με τη βότκα ή το τσίπουρο.
Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και τον άνηθο και το ροζ πιπέρι. Βάζουμε και τις κορυφές των σπαραγγιών και αφήνουμε τη σάλτσα να μαγειρευτεί για 2-3 λεπτά. Προσέχουμε να μη πάρει βράση γιατί κόβει η κρέμα. Βράζουμε τα ζυμαρικά, τα στραγγίζουμε και τα ανακατεύουμε με τη σάλτσα.
Γαρνίρουμε με κορυφές σπαραγγιών και φλούδες παρμεζάνας προαιρετικά.

 

0 σχολια

Σχολιάστε

Θέλετε να συμμετάσχετε?
Αφήστε το σχολιό σας!

Σχολιάστε